Haagse primeur: Marianne Thieme opent eerste vege­ta­rische snackbar van Nederland


3 april 2013

Marianne Thieme opent op vrijdag 5 april de eerste snackbar in Nederland waar alleen vegetarische en veganistische producten op het menu staan. Initiatieven als de Vegetarische Snackbar vormen een belangrijke stap in de omschakeling naar duurzaam voedsel. Thieme verricht de opening om 15.30 uur door het onthullen van een broodje Karma (veganistische shoarma).

Mes en vork zijn de belangrijkste wapens in de strijd tegen dierenleed, klimaatverandering, honger en biodiversiteitsverlies. Als we duurzaam voedsel willen produceren, zullen we minder dierlijke eiwitten moeten nuttigen. In het belang van dieren, natuur en milieu – en van onze eigen gezondheid.

De verkoop van vegetarische en veganistische snacks is een belangrijke stap in verduurzaming van de voedselketen. Bij de Vegetarische Snackbar worden maaltijden, snacks en belegde broodjes geserveerd, aangevuld met biologische warme en koude dranken. Daarnaast streeft eigenaar Jürgen Verwoerd ernaar een zo groen mogelijk fastfood restaurant te exploiteren. Met groene stroom, milieuvriendelijke verpakkingen en ecologische reinigingsmiddelen.

De Partij voor de Dieren vecht voor de waarde van voedsel en een radicale omslag in het landbouwbeleid. Marianne Thieme: “De Vegetarische Snackbar draagt bij aan een omschakeling naar een eerlijker voedselvoorziening. Dankzij deze snackbar kunnen mensen een broodje bal eten zonder zware druk te leggen op dieren, mensen, natuur en milieu. De Partij voor de Dieren is blij met elke ondernemer die stappen van betekenis zet op weg naar een plantaardiger en dus diervriendelijker samenleving”.

De snackbar is te vinden tegenover station Hollands Spoor

Gerelateerd nieuws

PvdD wil opheldering over vergunning omstreden geitenstal Landerd

Marianne Thieme heeft Kamervragen gesteld over het besluit van de minister van Infrastructuur en Milieu om de omstreden vergu...

Lees verder

Stop laboratoriumstallen

Marianne Thieme zal staatssecretaris Dijksma vanavond tijdens het debat over dierziekten en antibioticagebruik vragen paal en...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief