Marianne Thieme presen­teert 'La vérité sur la viande' in Parijs


29 maart 2013

Marianne Thieme presenteert op 3 april in Parijs ‘La vérité sur la viande’, de Franstalige versie van de klimaatbundel Meat the Truth. De bundel van de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF) is het vervolg op de gelijknamige klimaatfilm die in 2008 in Londen werd gepresenteerd en inmiddels in 13 taalversies en 16 landen is uitgebracht. Het is het eerste boek waarin het verband tussen de veehouderij en de uitstoot van broeikasgassen door gerenommeerde wetenschappers wordt belicht.

In de bundel Meat the Truth, Essays on Livestock Production, Sustainability and Climate Change, komen tal van wetenschappers aan het woord, zoals Geoff Russell, John Powles, Elke Stehfest, Daniëlle Nierenberg, Barry Brook en Harry Aiking. Ook de wetenschappers van de Wageningen Universiteit die de conclusies van Meat the Truth doorrekenden op verzoek van voormalig minister Verburg en Marianne Thieme hebben een bijdrage geleverd aan het boek. Daarnaast zijn in het boek bijdragen van opinieleiders als Mark Bittman (New York Times), Tobias Leenaert (EVA) en Dirk Jan Verdonk opgenomen.

Marianne Thieme: “Meat the Truth markeert de omslag in denken over de productie van dierlijke eiwitten. Het is fantastisch dat de boodschap van Meat the Truth nu ook voor het Franstalige publiek toegankelijk is. Het is in het belang van toekomstige generaties dat het debat over de consumptie van vlees in relatie tot het klimaatprobleem zo breed mogelijk wordt gevoerd”.

De Franse aankondiging van de boekpresentatie vindt u hier.

U kunt het boek hier bestellen.

De documentaire Meat the Truth is hier online te zien.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren maant Eurocommissaris tot actie om ganzenvergassing te voorkomen

De Partij voor de Dieren heeft Eurocommissaris Janez PotoÄnik (Milieu) in een brief opgeroepen om de Nederlandse plannen om g...

Lees verder

PvdD wil opheldering over vergunning omstreden geitenstal Landerd

Marianne Thieme heeft Kamervragen gesteld over het besluit van de minister van Infrastructuur en Milieu om de omstreden vergu...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief