PvdD wenst Groningers succes met gasrechtszaak


13 juli 2017

Vandaag is de rechtszaak tegen het gaswinningsbesluit van minister Kamp. Met dit besluit wordt toestemming gegeven om jaarlijks 21,6 miljard kuub gas te winnen uit de Groningse bodem. Inwoners van Groningen gaan hiertegen in beroep omdat hun veiligheid bij dit besluit niet geborgd is.

Aanleiding is het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) waarin zij aangeven dat de effecten van gaswinning op de bodem met de huidige kennis niet te voorspellen zijn. De inwoners willen samen met Milieudefensie, de Waddenvereniging en de Groninger Bodem Beweging de gaskraan verder dichtdraaien naar 16 miljard kuub en uiteindelijk naar 0.

De Partij voor de Dieren wenst de inwoners en deze organisaties veel succes toe. De partij vindt al lange tijd dat de gaswinning snel moet stoppen. Uit eerder onderzoek is een winningsniveau van maximaal 12 miljard kuub vastgesteld om veiligheid te kunnen waarborgen.

12 miljard kuub wordt wat de Partij voor de Dieren betreft het maximale winningsniveau voor de korte termijn. Dat is voorlopig voldoende voor de leveringszekerheid, maar uiteindelijk moeten we helemaal van het gas af.

De meest duurzame energie is energie die je niet gebruikt. Laat het gas in de grond in Groningen zitten, wek duurzame energie op via zon en wind en zorg er vooral voor dat we minder energie gaan gebruiken. De Partij voor de Dieren wil dat Groningen geholpen wordt. Daar kan en mag de samenleving niet mee wachten.

Een overzicht van de acties die de Partij voor de Dieren heeft gedaan om de gaswinning in Groningen terug te dringen is hier te vinden:

https://www.partijvoordedieren.nl/zoeken

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief