Meer hulp voor dieren in auto's op warme dagen


6 juli 2017

De regering moet meer maatregelen nemen om het achterlaten van dieren in auto's op warme te voorkomen. De motie hiervoor van Kamerlid Femke Merel Arissen werd deze week door de Tweede Kamer aangenomen.

Ondanks voorlichting door zowel dierenbeschermingsorganisaties als de politie komt het nog steeds regelmatig voor dat dieren overlijden of ernstig lijden doordat ze op warme dagen zijn achtergelaten in een auto.

Het advies is om dieren nooit achter te laten in de auto, omdat de temperatuur in een auto razendsnel kan oplopen. Zelf een plekje in de schaduw of een open raam hoeft niet te voorkomen dat bijvoorbeeld een hond uitdroogt. Soms kan tien minuten al fataal zijn.

Hier vind je meer informatie over de snel oplopende temperaturen in een auto.

Dankzij de aangenomen motie moet de regering in overleg met dierenbeschermingsorganisaties en politie maatregelen nemen om het achterlaten van dieren in auto’s op warme dagen zo veel mogelijk te voorkomen.

Gerelateerd nieuws

Hitteprotocol diertransporten wordt verbeterd

Het hitteprotocol voor diertransporten moet worden aangescherpt, zo besloot de Tweede Kamer nadat Kamerlid Esther Ouwehand gi...

Lees verder

PvdD wenst Groningers succes met gasrechtszaak

Vandaag is de rechtszaak tegen het gaswinningsbesluit van minister Kamp. Met dit besluit wordt toestemming gegeven om jaarlij...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief