Zwerf­hon­den­con­fe­rentie in Madrid


29 september 2017

De Nederlandse Partij voor de Dieren (PvdD) organiseert samen met de Spaanse zusterpartij PACMA dit weekend een internationale conferentie over zwerfhondenproblematiek in Madrid met zusterpartijen en dierenwelzijnsorganisaties.

Deelnemers uit alle delen van de wereld - van Spanje tot Taiwan, van Georgië tot Australië en van Colombia tot Ecuador - ontmoeten elkaar om kennis te delen en elkaar te inspireren om via de politiek tot diervriendelijke oplossingen te komen voor het wereldwijd voorkomende zwerfhondenprobleem. Prominente experts, zoals woordvoerders van de International Companion Animal Management (ICAM)- coalitie, delen hun expertise met de aanwezige gasten.

Onderdeel van de conferentie is een lezing van Marianne Thieme. Als oprichter en fractievoorzitter van de Nederlandse PvdD, zal Thieme spreken over de rol van de partij in het aanjagen van het debat over dierenrechten, zowel in Nederland als daarbuiten. Ook legt ze uit wat de noodzaak is van politieke beïnvloeding om de positie van dieren, natuur en milieu te verbeteren.