PvdD parti­ci­peert in massaal protest tegen kabi­nets­beleid. Omsingel het kabinet op zaterdag 24 september!


15 september 2005

Op initiatief van platform Keer het Tij zal op zaterdag 24 september om 13.00 uur het Binnenhof in Den Haag massaal worden omsingeld. Duizenden demonstranten zullen op de zaterdag na Prinsjesdag hand in hand het kabinet de rug toekeren. In het land heerst de stemming dat het genoeg is geweest met het harde beleid van dit kabinet, dat volgens onderzoek nog maar door 19% van de bevolking wordt gesteund.

De Partij voor de Dieren sluit zich van harte aan bij deze actie, en heeft een deel van de omsingeling geadopteerd. Onder het thema "Laat dierenwelzijn niet verzuipen!" zal de PvdD haar deel van de kilometerslange omsingeling voor haar rekening nemen en op ludieke wijze invullen.

Twee jaar Balkenende II heeft dan meer kapot gemaakt dan ons lief is. De kabinetten Balkenende gaan de boeken in als de meest dieronvriendelijke regeringen ooit. Allerlei dierenbeschermingsmaatregelen waar meer dan 20 jaar voor geknokt is, zijn onder leiding van Balkenende in de prullenbak beland. Het verbod op de legbatterij is teruggedraaid, de Flora- en faunawet wordt structureel uitgehold en miljoenen biggetjes worden ondanks een beloofd verbod nog altijd zonder verdoving gecastreerd. Het nertsenfokverbod is glashard van tafel geveegd en de proefdierindustrie mag achter potdichte deuren blijven opereren zonder enige openbare verantwoording af te leggen over de verschrikkingen die dieren in de laboratoria worden aangedaan.

Vier op de vijf Nederlanders heeft geen vertrouwen meer in dit kabinet en gezamenlijk zullen we op 24 september een vuist maken tegen het normenloze beleid van Balkenende II. Hoe langer de omsingeling, hoe krachtiger het protest. Laat ook úw stem horen, namens de meest weerloze slachtoffers van dit kabinetsbeleid. Kom ook op 24 september naar Den Haag!

Meer informatie over de omsingeling kunt u vinden op www.keerhettij.nl

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief