PvdD-Kamerlid Leonie Vestering tijdelijk met verlof


Eva Akerboom vervangt haar

8 mei 2023

Kamerlid voor de Partij voor de Dieren Leonie Vestering legt om gezondheidsredenen tijdelijk haar werk neer. Haar plek in de fractie wordt overgenomen door Eva Akerboom. Zij wordt zo snel mogelijk beëdigd.

In de Kieswet is bepaald dat een periode van ziekteverlof voor Kamerleden 16 weken beslaat. Leonie verwacht eind augustus terug te kunnen keren in de Tweede Kamer.

Haar tijdelijke vervanger Eva Akerboom was duo-raadslid in Amsterdam, medewerker van de PvdD-gemeenteraadsfractie in Amsterdam en recent persvoorlichter op de Tweede Kamerfractie. Eerder was zij voorzitter van jongerenorganisatie PINK! van de Partij voor de Dieren. Ook in 2018 en 2022 was zij tijdelijk Kamerlid voor een periode van vier maanden.

Akerboom neemt de portefeuille van Vestering over: veehouderij en landbouw, stikstof, NVWA, landbouwgif, zoönosen, dierenrechten, voedsel, natuur, biodiversiteit en in het wild levende dieren.

Gerelateerd nieuws

Tweede Kamer doet wegwerpbekers in de ban

De Tweede Kamer zal na het meireces helemaal vrij zijn van wegwerpbekers. Bij alle koffieautomaten en koffiecorners van het K...

Lees verder

'Journalisten weren bij vergassen van kippen in strijd met persvrijheid'

Esther Ouwehand vindt dat de persvrijheid in het geding is als fotojournalisten geen toestemming krijgen beelden te maken van...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief