Provin­ciale Staten­leden Utrecht bijeen voor Meat the Truth


29 maart 2010

Vandaag vertoonde de Partij voor de Dieren de klimaatfilm Meat the Truth aan de leden van de Provinciale Staten van Utrecht. Met de documentaire, die inmiddels in 16 landen is uitgebracht, wil de partij bewustwording creëren over de rol van de intensieve veehouderij bij de opwarming van de aarde.

Op initiatief van Statenlid Wanda Bodewitz (Partij voor de Dieren) werd de film aan een vertegenwoordiging van alle Statenfracties van de provincie Utrecht getoond. Meat the Truth, een productie van de Nicolaas G. Pierson Foundation, werd ingeleid door Marianne Thieme, voorzitter van de Tweede Kamerfractie. ‘Het is van groot belang dat ook regionale bestuurders op de hoogte zijn van de samenhang tussen broeikasgassen en de veehouderij. Er is actie nodig in alle bestuurslagen’, aldus Thieme.

Meat the Truth vormt een aanvulling op eerdere klimaatfilms, die wel het probleem rond de opwarming van de aarde overtuigend op de kaart zetten, maar één van de grootste oorzaken daarvan onbenoemd lieten. In de film wordt duidelijk dat de veehouderij verantwoordelijk is voor de uitstoot van meer broeikasgassen dan alle auto's, vrachtwagens,vliegtuigen en schepen samen. De première van opvolger Sea the Truth, waarin het leegvissen van de wereldzeëen centraal staat, is voorzien op 19 mei.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren stelt Kamervragen over barbaarse dolfijnenjacht

Den Haag, 26 maart – De Partij voor de Dieren vraagt opnieuw aandacht voor de barbaarse dolfijnenslachterij op de Faeröer e...

Lees verder

Partij voor de Dieren bezorgd over aantasting Antarctica

Den Haag, 30 maart 2010 – De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over de effectiviteit van de huidige regelgevi...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief