Protest­actie tegen uitroeiing huiskraai in Hoek van Holland


21 december 2012

Op zaterdag 22 december zal om 13.00 uur een protestactie worden gehouden tegen het besluit van de provincie Zuid-Holland om alle huiskraaien, en alle andere inheemse beschermde dieren, die mede worden gevangen in Hoek van Holland, te doden. Er zal tevens een protestbord worden opgehangen. De protestactie zal worden gehouden bij het station van Hoek van Holland, waar de huiskraaien hun leefgebied hebben.

De Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland wil dat Gedeputeerde Staten de aanwijzing om alle huiskraaien in Hoek van Holland uit te roeien, intrekt. De dieren zijn een beschermde inheemse soort en veroorzaken geen overlast of schade. Bovendien is de huiskraai volgens de partij geen exoot, zoals de provincie beweert.

De huiskraai is sinds 1994 gesignaleerd in Hoek van Holland. Volgens sommige bronnen wordt de huiskraai al sinds 1964 in Hoek van Holland gesignaleerd. Een recente telling dit jaar leverde 23 exemplaren op . In bijna 20 jaar of nog langer is de soort zeker niet explosief toegenomen. Ook heeft de soort concurrentie in de voedselvoorziening van de kauw, roek, zwarte kraai en diverse meeuwensoorten. Er is geen enkel bewijs dat ze een bedreiging vormen voor wie of wat dan ook. Er is dan ook geen enkele reden om deze vogels nu opeens te gaan doden. Daarom wil de Partij voor de Dieren dat de provincie de aanwijzing intrekt.

Zie voor meer informatie: http://zuidholland.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/6981/pvdd-tegen-uitroeiing-huiskraai-

Gerelateerd nieuws

Steun voor vuurwerkverbod groeit

De steun in de Tweede Kamer voor een vuurwerkverbod groeit. Lange tijd was de Partij voor de Dieren de enige partij die de...

Lees verder

Partij voor de Dieren Amsterdam wil stadslandbouw snel naar hoger plan tillen

De Partij voor de Dieren Amsterdam wil stadslandbouw snel naar een hoger plan tillen. De fractie dient vandaag een voorste...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief