Progres­sieve partijen helpen zede­lijk­heidswet seks met dieren aan meer­derheid


2 februari 2010

Hoewel er veel inhoudelijke bezwaren bestaan tegen het wettelijk verbod op seks met dieren, is een krappe meerderheid van de Eerste Kamer akkoord gegaan met het voorstel. Het wetsvoorstel van Harm Evert Waalkens (PvdA) werd met 39 tegen 34 stemmen aangenomen. CDA en VVD stemden tegen.

De senator van de Partij voor de Dieren heeft zich intensief bemoeid met de lobby om de wet aangenomen te krijgen.
Niko Koffeman: "De progressieve partijen zitten niet te wachten op een nieuwe zedelijkheidswet, net zomin als de Partij voor de Dieren, maar het wetsvoorstel is een stap in de goede richting. Hopelijk gaan meer en meer politici inzien dat wie seks met gezelschapsdieren verbiedt, ook een verbod zou moeten steunen op het castreren van varkens, het masturberen van stieren voor de sperma-industrie, het oogsten van embryo's uit de baarmoeders van koeien en het superovuleren van muizen in proefdierlaboratoria."

De Partij voor de Dieren is blij met het verbod, maar wijst erop dat de insteek van de wet helaas niet de bescherming van dieren vormt, maar de bescherming van de menselijke zeden. Koffeman: "Het zou mooi zijn als die twee wegen elkaar eindelijk gaan raken, en de seksuele integriteit van dieren volledige bescherming krijgt."

Gerelateerd nieuws

Nee tegen 'ganstrekken'

Op zondag 31 januari hebben 15 leden van de Partij voor de Dieren, werkgroep Limburg heel het dorp Grevenbicht van een folder...

Lees verder

Forse groei in diertransporten Thieme: ‘Einde aan gesleep met dieren’

De denkgroep Wijffels concludeerde in 2001 dat de veehouderij in Nederland op de schop moet en pleitte voor een drastische af...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief