Primeur: presen­tatie Parle­mentair Jaar­verslag en dier­vrien­de­lijke barometer!


22 november 2007

Vandaag presenteerde de Partij voor de Dieren haar eerste Parlementaire Jaarverslag over het werk dat zij de eerste 365 dagen in het parlement heeft verricht. In het jaarverslag is een analyse opgenomen van de gestelde Kamervragen en de antwoorden van de regering daarop. Het jaarverslag, waarschijnlijk het dikste en meest complete dat ooit door een politieke partij is gepresenteerd, bestaat uit 853 pagina’s.

Daar de Partij voor de Dieren de eerste partij ter wereld is die primair opkomt voor de belangen van dieren blijken velen, zowel binnen als buiten de Kamer, onwennig te staan tegenover dit concept. Het past de partij dan ook een heldere verantwoording te leveren aan haar bijna 200.000 kiezers. Marianne Thieme heeft daarom vanmiddag tijdens de perspresentatie in Nieuwspoort aan één van hen, de 84-jarige kunstenaar Johan de Haas uit Velp, het eerste exemplaar van het lijvige jaarverslag uitgereikt.

Het Parlementair Jaarverslag wordt aangeboden aan het publiek. Via onze webwinkel kunt u intekenen voor een ambachtelijk ingebonden gelimiteerde versie van het boek. Hierin zijn alle Kamervragen en antwoorden opgenomen, alsmede alle ingediende moties en een compilatie van de debatbijdragen van het afgelopen jaar. Deze worden voorafgegaan door een politieke beschouwing. Het werk is gesigneerd door Marianne Thieme en is verkrijgbaar voor € 425,-. De andere bestelmogelijkheden zijn: een kopie van het complete jaarverslag (€ 50,-) en een kopie van de verkorte versie van het jaarverslag (€ 10,-). Via de website van de partij zijn tevens twee online versies gratis te downloaden: een complete versie (853 pagina’s) en een verkorte versie (100 pagina’s).

Tijdens de perspresentatie is de door de Nicolaas.G.Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, ontwikkelde online stemmingsmonitor (www.dierenpolitiek.nl) gepresenteerd. Hiermee zal het stemgedrag van alle politieke partijen bijgehouden worden ten aanzien van moties die het welzijn en de positie van dieren beogen te verbeteren. Deze diervriendelijke barometer geeft kiezers een helder beeld van de mate van diervriendelijkheid van de Tweede Kamer. Bij elke stemming in de Kamer waarbij de belangen van dieren in het geding zijn, wordt via de stemmingsmonitor duidelijk op welke partijen de dieren kunnen rekenen en op welke partijen niet.

Gerelateerd nieuws

PINK! vraagt ROC Aventus uit Nationale Wildacademie te stappen

Jachtslachtoffers horen niet op de menukaart, poeliers en jagers niet op school! Amsterdam, 22 november – PINK!, de jongeren...

Lees verder

Partij voor de Dieren en GroenLinks vragen spoeddebat over uitspraak rechter zwijnendrukjacht

Den Haag, 22 november 2007 - De Partij voor de Dieren, daarin gesteund door GroenLinks en de PVV, heeft een spoeddebat gevraa...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief