Partij voor de Dieren en Groen­Links vragen spoed­debat over uitspraak rechter zwij­nen­druk­jacht


22 november 2007

Den Haag, 22 november 2007 - De Partij voor de Dieren, daarin gesteund door GroenLinks en de PVV, heeft een spoeddebat gevraagd over de uitspraak van de Amsterdamse voorzieningenrechter, waarin de drukjacht op wilde zwijnen geschorst wordt. Minister Verburg besloot begin deze maand tot het eenmalig toestaan van deze omstreden en wettelijk verboden jachtvorm, tegen de wens van een meerderheid van de Tweede Kamer.

Anders dan minister Verburg blijkt de rechter in zijn overwegingen de bezwaren tegen de drukjacht gegrond te vinden. Omdat sprake is van een tijdelijke schorsing van het besluit die praktisch gezien zal duren tot aan het einde van het reguliere jachtseizoen, willen de aanvragers van het spoeddebat spoedig met de minister debatteren over de kennelijk onterechte gronden van haar besluit. En over de consequenties voor te nemen vervolgstappen.

Tevens hebben de partijen de minister verzocht om voorafgaand aan het spoeddebat per brief aan de Kamer te reageren op de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief