Premiere anima­tiefilm Madammen met een Bontjas vanavond op TV 2


20 mei 2004

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

URBANUS ADVISEERT: KIES PARTIJ VOOR DE DIEREN.


Amsterdam 21 mei 2004 - De legendarische hitsingle van de Belgische cabaretier Urbanus is voor de Partij voor de Dieren verwerkt tot een animatiefilm die de partij inzet voor haar Europese verkiezingscampagne.
In de nacht van vrijdag (vandaag) op zaterdag 00.05 uur zal de clip voor het eerst te zien zijn op Nederland 2.
Met de inzet van de Belgische artiest geeft de PvdD tevens aan dat haar ambities grensoverschrijdend zijn. Binnenkort zullen zusterpartijen uit Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje samen met de Nederlandse Partij voor de Dieren in Nice spreken over de oprichting van een Pan Europese Partij voor de Dieren.

De hitsingle "Ik hou niet van madammen in nen bontjas" stamt uit 1983, de periode waarin de anti-bontbeweging begon met een intensieve campagne om de pelsdierfokkerij verboden te krijgen. In het zicht van de finish voor die doelstelling heeft het huidige kabinet de klok 20 jaar teruggedraaid. Om die reden is teruggrepen op deze gouwe ouwe, met instemming van Urbanus.

In de clip, die ook te zien en te adopteren is op www.partijvoordedieren.nl gaat Urbanus met Marianne Thieme op jacht naar Madammen in een bontjas, om hun vel te verhandelen in een winkel in madammenvellen.
Van hun lippen maakt hij elastiekjes om geleipotten te sluiten, hun buiken en ruggen naait hij aaneen tot zeppelins, van hun neuzen maakt hij stopcontacten en arbiterfluitjes en hun venusheuvels verwerkt hij tot smyrnatapijten.


In de hilarische clip van de Noorse webkunstenaar en docent Bjorn Magne Stuestol, maken Urbanus en Marianne Thieme samen de weg vrij voor een opmars van de PvdD naar Brussel.

Op de site van de PvdD is de animatiefilm te adopteren om meer frekwente uitzending buiten de zendtijd voor politieke partijen mogelijk te maken.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief