Pony verloten via waardebon verboden


20 oktober 2010

Den Haag, 20 oktober 2010 - Het verloten van dieren via een tegoedbonconstructie is verboden, zegt Staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De Partij voor de Dieren stelde Kamervragen over het handhaven van het verbod op het verloten van dieren, nadat twee maneges het verbod probeerden te omzeilen door middel van het verloten van een waardebon die ingewisseld kon worden tegen een pony.

Staatssecretaris Bleker liet in zijn antwoord op vragen van Esther Ouwehand weten dat het houden van dieren een bewuste keuze vereist. Het is dan ook niet wenselijk dat door omstandigheden, zoals door het winnen van een prijs, wordt bepaald bij welke persoon de zorg voor een dier komt te liggen. Dit is in lijn met de voorgestelde zorgplicht zoals thans neergelegd in artikel 1.4 van het wetsvoorstel inzake de Wet dieren. Het feit dat de prijs in de vorm van een waardebon is gegoten, die desgewenst kan worden ingewisseld voor een pony, doet naar zijn mening niets af aan het verbod.

Esther Ouwehand is tevreden met de beantwoording van Kamervragen. 'De staatssecretaris is duidelijk: de maneges die door de tegoedbonconstructie proberen het verbod op het verloten van dieren te omzeilen, handelen in strijd met de wet. Dan moet er ook scherp gehandhaafd worden. Daar zullen we op aandringen', aldus het Kamerlid.

Klik hier voor de Kamervragen

Gerelateerd nieuws

Meldpunt Jachtincidenten geopend

Amsterdam, 15 oktober 2010 - De Partij voor de Dieren stelt vandaag, op de eerste dag van het jachtseizoen, het Meldpunt J...

Lees verder

Regeringsverklaring: Mededogen en Duurzaamheid ver te zoeken

De Partij voor de Dieren heeft vandaag in het debat over de regeringsverklaring haar ongenoegen geuit over het gebrek aan ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief