Meldpunt Jach­tin­ci­denten geopend


15 oktober 2010

Amsterdam, 15 oktober 2010 - De Partij voor de Dieren stelt vandaag, op de eerste dag van het jachtseizoen, het Meldpunt Jachtincidenten in werking. Hiermee wordt het publiek opgeroepen om behalve het melden van jachtincidenten ook locaties van jachthutten door te geven. Vaak zijn jachthutten vergunningloos geplaatst en de Partij voor de Dieren wil er bij de gemeenten op gaan aandringen deze jachthutten te laten verwijderen. Vermoedt u dat uw kat de kogel heeft gekregen van een jager? Ga dan naar het Meldpunt Kattenjacht.

Meld jachtincident of jachthut in:

Drenthe

Flevoland
Friesland
Gelderland

Groningen

Overijssel
Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland
Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

Helaas worden er in Nederland nog jaarlijks 2 miljoen vogels en zoogdieren door 30.000, zichzelf natuurbeschermer noemende, plezierjagers ‘naar de eeuwige jachtvelden’ geschoten. Uit onderzoek van de Dierenbescherming blijkt dat slechts 3 procent van de Nederlandse bevolking plezier of recreatie acceptabel vindt als reden voor jacht. 60 procent is voor een verbod op plezierjacht op fazanten, wilde eenden, hazen, houtduiven en konijnen en 72 procent vindt dat jagen als hobby verboden moet worden. 450.000 Houtduiven, 130.000 fazanten, 300.000 eenden, 220.000 hazen,15.000 vossen en nog vele andere wildsoorten worden onder de noemer van beheer weggerukt uit het kleine beetje natuur dat wij mensen voor hen overlieten. Deze dieren hebben bij de jacht geen schijn van kans. Ook is het zo dat bij plezierjacht de dieren vaak niet direct dood zijn en dus nodeloos veel pijn lijden. Een wrede verspilling van leven.

De Partij voor de Dieren is van mening dat in het wild levende dieren zo veel mogelijk met rust gelaten moeten worden. Een zekere mate van overlast van deze dieren moeten we in Nederland accepteren. Helaas wordt in veel gevallen op basis van gebrekkige kennis van de natuurlijke processen op de in het wild levende dieren gejaagd. Of erger nog; om het plezier.

Melding van jachtmisstanden en locaties van jachthutten - het liefst met grote foto en adres van de locatie - is mogelijk via de e-mailadressen in dit bericht (Klik op provincienaam).
Met de gegevens die op deze wijze verzameld worden kunnen de provinciale werkgroepen inventariseren hoe de situatie in de verschillende provincies is en zonodig gefundeerd aandringen op maatregelen bij gemeenten, provincie of landelijke politiek. Het is uiteraard ook altijd gewenst om jachtincidenten door te geven aan het Regionaal Milieuteam van de politie, telefoonnummer 0900-8844.


Gerelateerd nieuws

Visvermalingscentrale Borgharen: Rode stroom kan niet groen zijn!

Den Haag, 13 oktober 2010 - De Partij voor de Dieren wil dat er geen vergunning wordt afgegeven voor de waterkrachtcentrale...

Lees verder

Pony verloten via waardebon verboden

Den Haag, 20 oktober 2010 - Het verloten van dieren via een tegoedbonconstructie is verboden, zegt Staatssecretaris Bleker ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief