PINK!: 'Wage­ningen Univer­siteit afhan­kelijk van veehou­de­rij­lobby'


1 september 2008

PINK! demonstreert bij de opening van het academisch jaar

Amsterdam, 31 augustus 2008 - Maandag 1 september vormt PINK!, de jongerenorganisatie van Partij voor de Dieren een picket line bij de opening van het academisch jaar van Wageningen Universiteit. De openingsceremonie heeft als thema “Feeding the World” en sprekers zijn Kofi Annan en Nutreco CEO Wout Dekker. Nutreco stimuleert en profiteert als een van de grootste vee- en visvoerfabrikanten ter wereld van de inefficiënte productie van dierlijke eiwitten. Tijdens de openingsceremonie legt de Nutreco CEO de academische wereld uit hoe voedseltekorten in derde wereldlanden kunnen worden tegengegaan. PINK! zal als demonstratie van hoe het anders kan, voor aanvang van de openingsceremonie vegetarische hotdogs aan de gasten uitdelen.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit, Aalt Dijkhuizen, werkte voorheen ook voor Nutreco en eerder dit jaar bleek dat een groot aantal hoogleraren in Wageningen gefinancierd wordt door het bedrijfsleven. Zo propageerde een Wageningse hoogleraar hoe gezond melk is, terwijl hij tevens directeur van Campina is en zijn leerstoel wordt gefinancierd door de Nederlandse Zuivel Organisatie.

PINK!-voorzitter Tom Sprangers: “De veehouderij is een van de meest milieu vervuilende industrieën ter wereld en is volgens de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties verantwoordelijk voor 18% van de broeikasgassen-uitstoot. Er is zes kilo graan nodig om één kilo vlees te produceren. De bedrijven die voor deze inefficiënte voedselproductie verantwoordelijk zijn, met wereldwijde voedseltekorten als gevolg, frustreren uit eigen belang de onafhankelijkheid van academici. Wiens vlees men eet, diens woord men spreekt…”

Gerelateerd nieuws

Verwaarlozing van paarden en pony’s neemt sterk toe

Het aantal meldingen van paardenleed neemt in ras tempo toe. Dit meldde de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbeschermin...

Lees verder

Initiatiefwet Partij voor de Dieren voor verbod onverdoofd ritueel slachten naar Raad van State

Den Haag, 2 september 2008. De Partij voor de Dieren heeft vandaag haar initiatiefwet om te komen tot een verbod op het onver...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief