pers­be­richt Wakker Dier: Marianne Thieme wordt directeur Wakker Dier


10 juni 2004

Amsterdam, 11 juni 2004; Marianne Thieme (32), die gisteren nog op een paar stemmen na een zetel in het Europees Parlement behaalde, wordt de nieuwe directeur van Stichting Wakker Dier. Op deze ‘directeurszetel’ kan zij zich volledig inzetten voor de meer dan 450 miljoen landbouwdieren die jaarlijks in Nederland onder barre omstandigheden worden vetgemest en geslacht. Marianne Thieme heeft met de enorme aanhang die Partij voor de Dieren in korte tijd heeft verkregen, de politiek laten zien dat een snel groeiend aantal mensen vindt dat ‘Den Haag’ ten onrechte toelaat dat honderden miljoenen dieren in krappe stallen of proefdiercentra verkommeren. Als nieuwe directeur van Wakker Dier zal zij komende jaren voornamelijk via ‘company campaigning’ bedrijven onder druk gaan zetten om diervriendelijker te worden. Wakker Dier voert op dit moment al een zeer succesvolle legbatterijcampagne waarin alle supermarkten hebben toegezegd nog dit jaar te stoppen met de verkoop van kooi-eieren. Afgelopen weken kreeg Wakker Dier ook van grote ‘koekenbakkers’ als Bakkersland, Multivlaai, Supervlaai en Maître Paul de toezegging dat wordt omgeschakeld naar scharreleieren. Bij elkaar is dat een vermindering van meer dan een miljard batterij-eitjes. Miljoenen kippen krijgen zo een beter leven met stro, legnesten, zitstokken en meer leefruimte.

Met de nieuwe directeursfunctie bij Wakker Dier laat Marianne Thieme haar politieke aspiraties niet varen: bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2007 zal zij zeker weer met de Partij voor de Dieren (PvdD) meedoen. Met eenzelfde percentage stemmen als gisteren zou de PvdD dan 5 zetels kunnen halen.

Marianne Thieme volgt Mattheus Bleijenberg op die een functie als hoofd van het Verenigingsbureau van de KRO aanvaard heeft. Marianne is op dit moment als beleidsmedewerkster voor de Stichting Bont voor Dieren werkzaam.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief