Partij voor de Dieren sluit verkie­zings­cam­pagne af op Muse­um­plein met dieren-schil­derles door kunste­naars voor kinderen.


8 juni 2004

Vandaag, woensdag 9 juni 2004, sluit de Partij voor de Dieren haar verkiezingscampagne af met een workshop voor kinderen, waarin ze van bekende kunstenaars als Piet Linnebank,Taco Eisma, Ronald van de Bos, Jack Berting, Allard Clingeborgh leren om dieren te portretteren. Zoals gisteren bleek uit de scholierenverkiezingen is de PvdD zeer populair onder kinderen en jongeren. Gedurende de laatste dagen heeft de partij honderden mails en telefoontjes van kinderen te verwerken gekregen, die aangeven er alles aan te doen volwassenen in hun omgeving naar de stembus te krijgen om partij te kiezen voor de dieren.

Hoewel de PvdD nauwelijks budget ter beschikking had, kijkt ze terug op een geslaagde campagne, vooral ook door de tomeloze inzet van haar bekende lijstduwers. Marianne Thieme: "de campagne kan hoe dan ook al niet meer stuk, we zijn zeer geslaagd in onze positie als haas in de marathon om de anderen meer vaart te geven op het gebied van dierenwelzijn. We hebben zelfs zoveel losgemaakt dat we net als de Keniaanse hardloper en haas in de marathon van Athene in 2001, Noah Bor, inmiddels kans maken op het behalen van het ereschavot!"

Maurice de Hond peilt de PvdD inmiddels op 3 kamerzetels en geeft aan dat 1 of zelfs 2 zetels in het Europees parlement tot de mogelijkheden behoren. Een peiling van TNS-Nipo deze week gaf aan dat 56% van de Nederlanders zegt de PvdD te kennen en dat 25% van de Nederlanders positief staat ten opzichte van het initiatief. Dit is volgens TNS-Nipo hoog voor een relatief nieuwe partij. De 7,4% (twee zetels) die de PvdD verrassend scoorde tijdens de scholierenverkiezingen bevestigt dat beeld, evenals de peilingen van Lijn 25 door Interview/NSS.

Maurice de Hond verwacht dat Europa Transparant en Partij voor de Dieren er de oorzaak van zullen zijn dat de negatieve trend in opkomstcijfers zal worden omgebogen omdat kritische kiezers die het huidige Europees beleid niet zien zitten nu een deugdelijk alternatief hebben om hun onvrede te tonen en alternatieven mogelijk te maken.

Resumé: woensdag 9 juni afsluiting campagne PvdD om 14.00 uur op op het Museumplein Amsterdam met bekende kunstenaars uit de stal van gallary Donkersloot die kinderen lesgeven in het schilderen van dieren. De sponsor van dit project is KORRES NATURAL PRODUCTS

U bent van harte uitgenodigd verslag te doen!

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief