Partij voor de Dieren wil importstop op alle producten van zeezoog­dieren


14 februari 2007

Den Haag, 15 februari 2007 - De Partij voor de Dieren zal vandaag in de Tweede kamer een motie indienen om een importverbod te vragen voor alle zeezoogdieren en producten van zeezoogdieren.
Nu minister Veerman heeft toegezegd een importverbod op klapmutsen en zadelrobben voor te bereiden, heeft Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren in samenwerking met Krista van Velzen (SP) een motie voorbereid waarin ook de Kaapse pelsrobben die in Namibië worden bejaagd, in het importverbod betrokken worden. Seal Alert South Africa had de hulp van de Partij voor de Dieren ingeroepen om aan deze ernstige misstand een eind te maken. Naar het zich laat aanzien bestaat in de kamer een meerderheid voor een dergelijk importverbod.


Daarnaast vraagt de Partij voor de Dieren in een motie om een algeheel verbod op de import van zeezoogdieren en producten van zeezoogdieren zoals walvissen, dolfijnen en vinpotigen zoals zeerobben en walrussen. Veel van deze producten kennen een volstrekt achterhaalde werking zoals ten onrechte toegeschreven potentieverhogende werking.
Als voorbeeld van de barbaarse manier waarop dolfijnen in Japan worden afgeslacht verwijst de Partij voor de Dieren naar filmbeelden die daarvan circuleren op internet.

De Partij voor de Dieren roept haar achterban op een petitie te tekenen tegen de gruwelijke wijze waarop zeezoogdieren worden afgeslacht en roept de diervriendelijke partijen in het parlement op stelling te nemen tegen de jacht op zeezoogdieren.
Uit recent onderzoek van TNS NIPO (2006) blijkt dat 89% van de Nederlanders afwijzend staat tegenover de walvisjacht. Ten onrechte wordt vaak aangenomen dat de Nederlandse overheid daar slechts in beperkte mate invloed op zou kunnen oefenen. Wanneer Nederland als doorvoerland de handel in producten van zeezoogdieren verbiedt, is er echter wel degelijk een mogelijkheid tegemoet te komen aan de wens van de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking.

Link: Teken de petitie tegen de dolfijnenslachting

Video: Waarschuwing! Schokkende beelden!

Gerelateerd nieuws

Al 2.000 protestmails tegen Veerman als voorzitter Natuurmonumenten

Den Haag, 14 februari - Twee dagen na de start van de protestmailcampagne van de Partij voor de Dieren tegen een mogelijke be...

Lees verder

5.000 bezwaren in één weekend tegen vossenkraag op bordes Huis ten Bosch

Den Haag, 26 februari 2007- In één weekend tijd hebben meer dan 5000 mensen minister Van der Hoeven per mail om opheldering g...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief