5.000 bezwaren in één weekend tegen vossen­kraag op bordes Huis ten Bosch


25 februari 2007

Den Haag, 26 februari 2007- In één weekend tijd hebben meer dan 5000 mensen minister Van der Hoeven per mail om opheldering gevraagd over haar creatie met vossenbont op de trappen van paleis Huis ten Bosch bij de presentatie van het nieuwe kabinet.
In een poll van Vara’s Vroege Vogels wees 84% van de deelnemers het bontgebruik van de minister af. Het gebruik van vossenbont ligt extra gevoelig omdat Nederland al in 1995 besloot het fokken van vossen voor bont te gaan verbieden wegens ernstige welzijnsproblemen bij de dieren. De dieren worden na een ellendig leven in krappe kooien anaal geëlektrocuteerd of vergast. Het verbod zal in 2008 daadwerkelijk van kracht worden.

Voor het “bontje” zoals de kraag van Maria van der Hoeven badinerend genoemd is in een aantal media zijn meerdere vossen gedood. Zonder enige noodzaak, omdat er prachtige alternatieven bestaan voor bont. Het is schrijnend dat een minister van een kabinet dat “verbetering van dierenwelzijn” zegt na te streven, uitgerekend voor een dergelijke provocatie kiest. Het zou minister van der Hoeven sieren haar excuses te maken voor deze valse start.

Stella McCartney maakte voor Peta een filmpje waarin duidelijk wordt hoe de productie van vossenbont in z’n werk gaat. De film is hier te zien.

De Partij voor de Dieren heeft minister van der Hoeven in een open brief gevraagd haar keuze voor vossenbont toe te lichten. Anders dan een landelijk ochtendblad suggereerde gaat het niet om kamervragen.

t

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil importstop op alle producten van zeezoogdieren

Den Haag, 15 februari 2007 - De Partij voor de Dieren zal vandaag in de Tweede kamer een motie indienen om een importverbod t...

Lees verder

Minister Van der Hoeven heeft spijt van vossenkraag

De Partij voor de Dieren heeft een reactie ontvangen van minister Van der Hoeven naar aanleiding van de brief waarin wij om o...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief