Partij voor de Dieren vaart mee in boten­parade Gay Pride


2 augustus 2013

De Partij voor de Dieren vaart zaterdag 3 augustus voor het eerst mee in de botenparade van de Gay Pride Amsterdam. De elektrische boot van de Partij voor de Dieren, met ongeveer 90 partijleden aan boord, wordt omgebouwd in een groene oase met bloemen en bijenkorven. De Partij voor de Dieren draagt tijdens de Canal Parade uit dat er zowel respect moet zijn voor diversiteit onder mensen als voor de biodiversiteit in de natuur. Het motto van de partij 'Hou vast aan je idealen' is voor deze gelegenheid omgedoopt tot 'Hou vast aan je roze idealen'.

De Partij voor de Dieren herkent zich als emancipatiebeweging in de strijd van achtergestelde groepen – zoals vrouwen, etnische minderheden en lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders (LHBT) - en heeft als doelstelling om het belang van de zwakste (waar dat in de knel komt) te verdedigen tegen het recht van de sterkste. De partij ziet het als taak van de overheid om overal waar sprake is van achterstelling van groepen te zorgen voor een volwaardige integratie en een gelijke behandeling. Om die visie kracht bij te zetten tekende Marianne Thieme in 2012 bijvoorbeeld het Roze Stembusakkoord, waarmee ze aangeeft de belangen van LHBT te behartigen.

De elektrische boot van de Partij voor de Dieren wordt zaterdag omgebouwd tot een groene oase waarmee ook aandacht wordt gevraagd voor de bijensterfte, die kwalijke gevolgen heeft voor de biodiversiteit. De animo onder partijleden om mee te varen is erg groot. De boot van de Partij voor de Dieren, van maar liefst 20 meter lang, heeft startnummer 72.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil extra bescherming duinen voor natuur en drinkwater

De Partij voor de Dieren wil dat de duinen worden beschermd voor de productie en reserve van drinkwater en voor het behoud va...

Lees verder

Marianne Thieme bezoekt dierenverzamelplaats in Bennekom

Marianne Thieme heeft het verzamelcentrum van transportbedrijf Busser in Bennekom bezocht. In de uitzending van Knevel en van...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief