Partij voor de Dieren snelst groeiende partij


26 januari 2012

De Partij voor de Dieren heeft in 2011 de sterkste ledengroei doorgemaakt van alle politieke partijen in Nederland. In 2011 hebben we 640 leden mogen verwelkomen, een stijging van maar liefst 5,5%. Volgens onderzoek van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) is de partij zowel relatief als absoluut de snelste groeier in 2011.

De Partij voor de Dieren groeit onafgebroken sinds haar entree in de Tweede Kamer in november 2006. Voorzitter Luuk Folkerts: “Dit is een hartstikke mooi bericht voor onze partij. Steeds meer mensen voelen zich verbonden met onze uitgangspunten mededogen, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid. De piek in de toename van onze leden zagen we rondom het debat onverdoofd ritueel slachten en het Groeiend Verzet tegen de nieuwe natuurwet van Bleker.”

Andere stijgers in 2011 waren D66, VVD en SGP. Grootste verliezers in 2011 zijn het CDA en de SP. Ook GroenLinks, ChristenUnie en PvdA leverden in. Uit het onderzoek van het DNPP komt naar voren dat het totale ledental van Nederlandse politieke partijen in 2011 daalde met 2,1%.

Lees voor meer informatie over de uitslagen het persbericht van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen op http://www.rug.nl/dnpp/index.

Gerelateerd nieuws

Anja Hazekamp beëdigd als Kamerlid

Anja Hazekamp is vandaag geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. De komende maanden zal zij als Kamerlid de belangen van d...

Lees verder

Kamer in debat over illegale walvisjacht en rechtszaak Erwin Vermeulen

Op verzoek van de Partij voor de Dieren gaat de Kamer binnenkort in debat met minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken ove...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief