Anja Hazekamp beëdigd als Kamerlid


24 januari 2012

Anja Hazekamp is vandaag geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. De komende maanden zal zij als Kamerlid de belangen van dieren, natuur en milieu behartigen. Ze vervangt Esther Ouwehand, die gedurende het zwangerschapsverlof van Marianne Thieme het fractievoorzitterschap op zich neemt.

Anja Hazekamp (1968) is bioloog. Sinds maart 2007 is zij Statenlid voor de Partij voor de Dieren in de provincie Groningen. Na haar studie deed Hazekamp onderzoek naar het welzijn van genetisch gemanipuleerde dieren bij de afdeling Dierproefvraagstukken van de Universiteit Utrecht. Sinds 2000 was ze achtereenvolgens als beleidsmedewerker werkzaam bij de Dierenbescherming, de Zeehondencrèche en stichting AAP. Van 2000 tot 2007 maakte ze tevens deel uit van het bestuur van het Faunafonds.

Direct na haar beëdiging stelde Anja Hazekamp haar eerste Kamervragen. Onderwerp is de handel in binnenlandse jachtuitjes via internet. “Verwerpelijk,” vindt Hazekamp. “Dat er zich in korte tijd al zoveel mensen hebben aangemeld die willen betalen om voor hun plezier een dier dood te schieten op een locatie naar keuze, laat zien dat de argumenten van jagers - dat het hen om het beheer van een gebied gaat - gewoon een schaamlap vormen die moet verhullen dat ze plezier beleven aan het doden van een dier.”

Marianne Thieme keert naar verwachting op maandag 14 mei weer terug in de Tweede Kamer.

Lees hier de Kamervragen over de handel in jachtuitjes via internet

Wij zijn tegen:

Gerelateerd nieuws

Kabinet onderzoekt draagvlak vuurwerkverbod

Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu gaat opnieuw onderzoek doen naar het draagvlak voor een vuurwerkve...

Lees verder

Partij voor de Dieren snelst groeiende partij

De Partij voor de Dieren heeft in 2011 de sterkste ledengroei doorgemaakt van alle politieke partijen in Nederland. In 201...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief