Meer­derheid Kamer wil meer ruimte voor inten­sieve veehou­derij


7 juni 2004

Een meerderheid van de Tweede kamer van CDA, VVD, LPF en SGP vindt dat intensieve veebedrijven zich in heel Nederland moeten kunnen vestigen. CDA en VVD willen af van het beleid waarin wordt gesteld dat nieuwvestiging van intensieve veehouderij in niet-concentratiegebieden niet mag. Dat bleek op 7 juni tijdens een Kamerdebat over de toekomst van de intensieve veehouderij.

De PvdA was het niet met het CDA en de VVD eens. PvdA-Kamerlid Harm Evert Waalkens was ook fel tegen nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden in concentratiegebieden van de intensieve veehouderij. In dat kader noemde hij de reconstructieplannen in Noord-Brabant een voorbeeld van hoe het niet moet. Volgens hem krijgen boeren door die plannen teveel ruimte om weer ongebreideld uit te breiden.

Tijdens het debat pleitte Ger Koopmans van het CDA voor een forse vereenvoudiging van de handel in dierrechten, zodat die weer door het hele land verhandelbaar worden.

Agrarisch Dagblad, 08/06/04

Gerelateerd nieuws

Galerie Donkersloot organiseert benefietveiling op eBay Nederland voor de Partij voor de Dieren

Marianne Thieme lijsttrekker van de Partij voor de Dieren opent op dinsdag 8 juni om 15.00 uur de expositie van dierenportre...

Lees verder

Partij voor de Dieren sluit verkiezingscampagne af op Museumplein met dieren-schilderles door kunstenaars voor kinderen.

Vandaag, woensdag 9 juni 2004, sluit de Partij voor de Dieren haar verkiezingscampagne af met een workshop voor kinderen, wa...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief