Partij voor de Dieren scoort hoog bij scho­lieren en studenten


2 juni 2009

Den Haag, 3 juni 2009 - Bij de landelijke scholierenverkiezingen heeft de Partij voor de Dieren 7,8% van de stemmen behaald, goed voor ruim 2 zetels in het Europees parlement. Ook de site www.studenten.nl meldt dat de Partij voor de Dieren hoog scoort onder studenten.

Marianne Thieme tijdens de bekendmaking van de uitslag van de scholierenverkiezingen:
‘Het is zeer hoopgevend dat we te maken hebben met de eerste generatie die niet wordt opgevoed door hun ouders als het gaat om duurzaamheid. Vandaag de dag voeden de jongeren hun ouders op als het gaat om klimaatbewust consumeren en andere duurzame keuzes. Logisch, want het is de toekomst van de jongeren die onder druk is komen te staan door het centraal stellen van de hebzucht en de gulzigheid van vorige generaties. Er zal een ander politiek klimaat moeten komen omdat jongeren er niet in geloven dat de partijen die de crises van dit moment hebben veroorzaakt of hebben laten ontstaan, ook de probleemoplossers zijn."

De voorzitter van de Partij voor de Dieren hield de aanwezige scholieren voor dat de PVV, die het hoogst scoorde onder jongeren helaas het klimaatprobleem ontkent en dus ook niet bereid is mee te werken aan duurzame oplossingen om de klimaatcrisis op te lossen, en ook geen antwoorden heeft op vraagstukken als de voedselcrisis, de biodiversiteitscrisis, de watercrisis en oprukkende dierziektencrises die gezondheid en leven van mensen en dieren wereldwijd bedreigen.

Omdat de landelijke scholierenverkiezingen gelden als een goede graadmeter voor de heersende politieke trends, verwacht de Partij voor de Dieren haar winst ten opzichte van de vorige scholierenverkiezingen ook op 4 juni te kunnen verzilveren en tenminste 1 zetel in het Europees Parlement te kunnen veroveren.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief