Partij voor de Dieren presen­teert verkie­zings­pro­gramma’s voor mensen met beperking


Plan B in gewone taal, geba­rentaal en luis­ter­versie

2 maart 2021

De Partij voor de Dieren heeft voor de Tweede Kamerverkiezingen speciale verkiezingsprogramma’s gemaakt voor mensen met een beperking. Het programma ‘Plan B’ is beschikbaar in gewone taal, in gebarentaal en om te luisteren. De PvdD vindt dat de verkiezingen goed toegankelijk moeten zijn voor iedereen.

‘Plan B in gewone taal’ is er voor mensen met een licht verstandelijke beperking, mensen met leerproblemen en mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Maar natuurlijk ook voor iedereen die het fijner vindt om een duidelijke en kortere tekst te lezen.

Voor mensen met een visuele beperking is een gesproken versie van Plan B te beluisteren. Voor dove en slechthorende mensen is een video gemaakt waarin Plan B wordt uitgelegd in gebarentaal. Gebarentaal kunnen zien wordt door veel dove en slechthorende mensen als natuurlijker ervaren dan het lezen van een tekst.

Nog altijd gaan veel mensen met een licht verstandelijke beperking niet stemmen. Omdat ze denken dat ze niet naar de stembus mogen. Of omdat ze niet weten hoe ze hun stem moeten uitbrengen. En vaak ook omdat ze de moeilijke taal van de politiek niet begrijpen. De Partij voor de Dieren vindt dat mensen met een beperking volwaardig mee moeten kunnen doen in de maatschappij. Iedereen moet zelf kunnen kiezen voor de partij die bij hen past.

Gerelateerd nieuws

Succes! Voorlopige stop op nieuwe subsidies biomassa

Dit jaar zal er geen geld gaan naar het verbranden van houtige biomassa totdat het afbouwpad over houtige biomassa met de Kam...

Lees verder

Partij voor de Dieren komt met slachttaks

De Partij voor de Dieren heeft vandaag een initiatiefwet ingediend om het slachten van dieren te gaan belasten. Hiermee kan N...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief