Partij voor de Dieren opnieuw snelst groeiende politieke partij in 2007


16 januari 2008

Amsterdam, 16 januari 2008 – Met een netto ledengroei van 9,5% is de Partij voor de Dieren opnieuw de snels groeiende partij van Nederland. Dit is vandaag bekend gemaakt door het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen.
De Partij voor de Dieren heeft per 1 januari 6.972 leden. Ook in 2006 was de partij in ledental veruit de grootste groeier. Met ledenwerfcampagnes en spontane aanwas verwacht de Partij voor de Dieren dit jaar het aantal van tenminste 10.000 leden te realiseren.

De ambities van de Partij voor de Dieren op het gebied van ledenwerving voor dit jaar zijn groot. Zo wordt een ledenwerfactie met de naam ‘lidmaatschap plus’ uitgewerkt waarbij leden van andere politieke partijen worden uitgenodigd om óók lid van de Partij voor de Dieren te worden. Met een bescheiden jaarcontributie van €15 kan iedereen lid worden die de Partij voor de Dieren wil steunen in haar streven dieren in onze samenleving letterlijk tot hun recht te laten komen. Leden van andere politieke partijen worden uitdrukkelijk niet uitgesloten van het lidmaatschap van de Partij voor de Dieren.

De Partij voor de Dieren overweegt om dit jaar de leden van jongerenorganisatie PINK! een gratis lidmaatschap van de Partij voor de Dieren aan te bieden, zoals bijvoorbeeld bij het CDA al gebruikelijk is. De jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren groeide dit jaar met 60% tot 705 leden.

Gerelateerd nieuws

Marianne Thieme dierenbeschermer van het jaar

De Dierenbescherming roept Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer, vanmiddag uit ...

Lees verder

PvdD plaatst vraagtekens bij sponsoring afscheidsfeest topambtenaar LNV

Den Haag, 18 januari 2007 - De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over de sponsoring van het afscheidsfeest van ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief