Marianne Thieme dieren­be­schermer van het jaar


15 januari 2008

De Dierenbescherming roept Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer, vanmiddag uit tot Dierenbeschermer van het Jaar.

De titel Dierenbeschermer van het Jaar wordt jaarlijks toegekend aan een politicus die zich structureel en bovengemiddeld inzet voor dierenwelzijn. Marianne Thieme zegt in een eerste reactie ‘zeer vereerd’ te zijn met haar uitverkiezing. “Ik ben blij met de titel. Niet alleen voor mezelf, maar voor alle leden van de Partij voor de Dieren. Ik ben misschien het boegbeeld van de partij, maar we doen het samen.” In andere politieke partijen zijn dierenbeschermers meestal eenlingen die opereren binnen een niet zo diervriendelijke partij. “Bij de Partij voor de Dieren ligt dat totaal anders. Onze volksvertegenwoordigers en partijleden zetten zich allemaal uit alle macht in voor dierenwelzijn.”

Marianne Thieme neemt de eretitel over van haar collega Krista van Velzen, die voor de SP in de Tweede Kamer zit. Van Velzen schreef het afgelopen jaar in haar hoedanigheid als Dierenbeschermer van het jaar 2007 regelmatig een column op de website van de Dierenbescherming.

Vorige week nog werd Marianne Thieme door PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, gekozen tot Engel van het Jaar. De ChristenUnie-jongeren spraken hiermee hun waardering uit voor de wijze waarop ze zich inzet voor rechtvaardigheid voor al wat leeft. Marianne Thieme werd eind 2006 door de parlementaire pers gekozen tot Politiek Talent van het Jaar. Het tijdschrift Boerderij verkoos haar in augustus van datzelfde jaar –nog voordat ze in de Tweede Kamer zat- tot ‘Meest invloedrijke vrouw in Nederland wat betreft de positie van boeren’. Lezeressen van het tijdschrift Viva vonden Marianne Thieme de ‘Meest Spicy Politica’ van het jaar 2006.

Gerelateerd nieuws

Minister LNV: ‘Vernielen kievitsbloem door gemeente Zwolle kan twee jaar gevangenisstraf opleveren’.

Den Haag, 16 januari - De minister van LNV heeft de Kamervragen van de Partij voor de Dieren beantwoord over vernieling van d...

Lees verder

Partij voor de Dieren opnieuw snelst groeiende politieke partij in 2007

Amsterdam, 16 januari 2008 – Met een netto ledengroei van 9,5% is de Partij voor de Dieren opnieuw de snels groeiende partij ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief