Partij voor de Dieren eerste partij ter wereld met Worldlog in 9 talen


17 maart 2008

Marianne Thieme doet wekelijks wereldwijd verslag van dierenpolitiek in Nederlandse parlement

17 maart 2008 - Marianne Thieme start vandaag met een team van 24 vertalers een Worldlog. Haar doel is om geestverwanten en belangstellenden over de hele wereld te informeren over de werkzaamheden van de Partij voor de Dieren binnen en buiten het parlement. Het Worldlog verschijnt elke week, om te beginnen in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Portugees, Spaans, Italiaans, Russisch en Turks. Meer talen zullen spoedig volgen. Het worldlog is onderdeel van een nieuwe, internationale website van de Partij voor de Dieren. Met de website en het Worldlog komt de partij tegemoet aan de groeiende belangstelling vanuit het buitenland.

In het Worldlog doet Marianne Thieme verslag van het pionierswerk van de Partij voor de Dieren. Nergens anders ter wereld is een politieke partij in een parlement actief die primair opkomt voor de belangen van ‘niet-mensen’. In tal van landen zijn inmiddels wel Partijen voor de Dieren opgericht of in oprichting. In het Worldlog deelt Marianne Thieme haar ervaringen met andere pleitbezorgers voor dierenrechten. Ook wil ze anderen inspireren om soortgelijke politieke activiteiten te ontplooien, en zodoende dieren letterlijk tot hun recht te laten komen.
Marianne Thieme is de eerste partijleider die wereldwijd verslag doet van en inzicht geeft in haar werkzaamheden in de politiek

De Nederlandse Partij voor de Dieren werd in 2002 opgericht en heeft inmiddels 2 zetels in het parlement, 1 zetel in de senaat en 9 zetels in de Provinciale parlementen. Op dit moment is de Partij voor de Dieren de snelst groeiende politieke partij van Nederland. Daarnaast beschikt de partij inmiddels over een eigen jongerenorganisatie en een wetenschappelijk bureau. Dat produceerde onlangs een klimaatfilm, Meat the Truth. Hierin wordt op basis van wetenschappelijke rapporten aangetoond dat de veehouderij wereldwijd meer broeikasgassen uitstoot dan alle auto’s, trucks, treinen, boten en vliegtuigen samen. De documentaire zal deze zomer te zien zijn in onder meer Brussel, Londen, Dresden, New York, Madrid, Sydney, Sao Paulo, Peking, Singapore en in de Nederlandse bioscopen.

Het negentalige Worldlog verschijnt elke maandag rond 15.00 uur Nederlandse tijd op de website www.partyfortheanimals.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief