Partij voor de Dieren doet mee aan verkie­zings­debat over vrij­wil­li­gerswerk


6 september 2012

Raadslid en kandidaat-Kamerlid Marieke de Groot van de Partij voor de Dieren doet vanavond mee aan het verkiezingsdebat over de Civil Society en Vrijwilligerswerk. Marieke de Groot: “Vrijwilligers leveren een onschatbare bijdrage aan de samenleving. Het is aan de overheid om hier de juiste randvoorwaarden voor te creëren.”

In Nederland zijn ruim 5 miljoen vrijwilligers actief. Zij zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving en zorgen dankzij hun belangeloze inzet voor een sterk en sociaal Nederland. Vrijwilligerswerk verdient dan ook meer erkenning van de overheid. De Partij voor de Dieren pleit voor een stimuleringsregeling om vrijwilligerswerk naast een betaalde baan makkelijker te maken.

Samen met Fred Teeven (VVD), Nine Kooijman (SP), Herman Wegter (CU), Hanke Bruins Slot (CDA), Bram van Ojik (GL), Fatma KoseKaya (D66) en Pierre Heijnen (PvdA), discussieert Marieke de Groot vanavond over hoe de positie van vrijwilligers in de nieuwe kabinetsperiode verbeterd zou moeten worden.

Gerelateerd nieuws

Esther Ouwehand helpt gedwarsboomde Boer Koekoek een handje

Esther Ouwehand was op donderdag 6 september in Nijmegen om Boer Koekoek een hart onder de riem te steken. Zij schonk deze...

Lees verder

Bijensterfte op netvlies minister-president

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand heeft vandaag samen met imker Pim Lemmers (Heemstede) een bijenhotel geplaatst aan de Hofvij...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief