Partij voor de Dieren begroet 10.000e lid


18 januari 2010

Partij voor de Dieren noteert opnieuw grote ledenaanwas

Amsterdam, 18 januari 2010 – Eind december schreef de Partij voor de Dieren haar 10.000e lid in. Op 7 februari zal het 10.000e lid feestelijk welkom worden geheten door partijvoorzitter Marianne Thieme.

De partij maakte in december een eindspurt in ledenaanwas. Op 1 januari 2009 telde de partij 8012 leden. Op 1 januari 2010 zijn dat er 10.310, een netto aanwas van ruim 28 procent. De vermoedelijke reden dat 600 mensen zich in december aanmeldden als lid is de maatschappelijke weerstand tegen de ruiming van gezonde geiten en schapen waar de Partij voor de Dieren zich als enige partij fel tegen verweert.

Het jaar 2009 gaf in zijn geheel een enorme groei te zien. Geregeld staat de Partij voor de Dieren op 3 zetels in peilingen voor de Tweede Kamer, waar zij momenteel met 2 zetels vertegenwoordigd is. In totaal heeft de Partij voor de Dieren inmiddels 20 volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer, Eerste Kamer, Provinciale Staten en Waterschappen. De partij verwacht dit aantal na de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart verder uit te breiden.

De Partij voor de Dieren behoort tot de snelst groeiende politieke partijen in ledental. Lieke Keller: “Nooit eerder maakte een zo jonge partij zo’n grote en stabiele groei in ledental door, we hebben de ambitie de grootste politieke ledenorganisatie van Nederland te worden.”

Gerelateerd nieuws

Fokverbod gaat Verburg te ver, doden van 40.000 dieren niet

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld aan minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over het uit...

Lees verder

‘Kippen levenslang in eigen poep’: Thieme stelt vragen

Den Haag, 19 januari 2009. Na een uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC) mag Wakker Dier haar radiospot weer uitzenden...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief