‘Kippen levenslang in eigen poep’: Thieme stelt vragen


19 januari 2010

Den Haag, 19 januari 2009. Na een uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC) mag Wakker Dier haar radiospot weer uitzenden. De boodschap: kippenpootjes komen van kippen die hun hele leven in hun eigen poep staan. Deze misstanden zijn voor Marianne Thieme reden om Kamervragen te stellen aan de minister van Landbouw, de zogenaamde hoeder van het dierenwelzijn.

De maatschappelijke bewustwording van misstanden in de vee-industrie is groeiende, door discussies over onder andere onverdoofd castreren en kistkalveren. Steeds meer consumenten realiseren zich dat er een onzichtbaar laagje dierenleed op hun hamburger of gehaktbal ligt. Ook het populaire kippenpootje zal niet meer zo smaken als voorheen, nu door de Reclame Code Commissie bevestigd is dat kippen levenslang in hun eigen uitwerpselen staan. Ook stelt de RCC dat Wakker Dier ‘aannemelijk heeft gemaakt dat de genoemde omstandigheden een probleem vormen voor de gezondheid van deze vleeskippen’. Driekwart van alle vleeskippen heeft namelijk voetzoolontstekingen door het staan in de eigen poep.
De Partij voor de Dieren wil meer duidelijkheid van minister Verburg over de leefomstandigheden van de kippen en de gezondheidsklachten waar de dieren door de gebrekkige huisvesting mee kampen.

Klik hier voor de Kamervragen

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren begroet 10.000e lid

Partij voor de Dieren noteert opnieuw grote ledenaanwasAmsterdam, 18 januari 2010 – Eind december schreef de Partij voor de D...

Lees verder

Record: 103 nieuwe leden op één dag!

Op dinsdag 19 januari, de dag dat Marianne Thieme de ministers Klink (VWS) en Verburg (LNV) tijdens het mondelinge vragenuur ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief