Offer geredde apen niet voor dier­proeven!


2 maart 2016

De Partij voor de Dieren wil dat vijf Java-apen, die in 2014 in de Rotterdamse haven in beslag zijn genomen, permanent worden ondergebracht bij Stichting AAP. AAP heeft de dieren het afgelopen anderhalf jaar al verzorgd. Nu de apen weer op krachten zijn gekomen, wil het ministerie van Economische Zaken de dieren gebruiken als fokdieren voor dierproeven.

Vijf Java-apen zijn in 2014 gevonden op een schip afkomstig uit Maleisië. De zeer verzwakte dieren zijn vervolgens in beslag genomen en naar Stichting AAP gebracht. Daar hebben de apen anderhalf jaar kunnen aansterken. Nu ze weer op krachten zijn gekomen, moet een permanente geschikte opvanglocatie voor de dieren worden gevonden. Als eigenaar van de dieren, heeft het ministerie van Economische Zaken besloten de dieren naar het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) proefdiercentrum in Rijswijk te sturen, waar ze als fokdieren zullen worden ingezet.

De Partij voor de Dieren vindt dit besluit van Economische Zaken onacceptabel. PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg: “Staatssecretaris Van Dam moet deze apen bij Stichting AAP laten. AAP heeft laten weten dat de tijdelijke opvang probleemloos permanent gemaakt kan worden. Het apenlaboratorium is echt de allerlaatste plek waar je deze dieren naar toe zou moeten sturen.

Gerelateerd nieuws

“Brussel, laat hormoonverstoorder niet opnieuw toe!”

Marianne Thieme roept het kabinet op om tegen hernieuwde toelating van het hormoonverstorende gif glyfosaat te stemmen. Maand...

Lees verder

4.000 m2 natuur vrijgekocht in eerste week

De campagne om natuur vrij te kopen, georganiseerd door de Partij voor de Dieren, is een doorslaand succes. Op de website www...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief