Nota Dieren­welzijn Leiden zorgt voor flinke stap vooruit


7 januari 2013

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Leiden heeft eind 2012 succes geboekt: Op 20 december is de Nota Dierenwelzijn aangenomen. In de nota staan veel voorstellen van de gemeenteraadsfractie die de afgelopen twee jaar via schriftelijke vragen, moties, amendementen en debatbijdragen zijn ingediend. In de bijdrage van gemeenteraadslid Dick de Vos complimenteerde hij de wethouder met zijn gedegen nota.

De uitgangspunten van de nota zijn onder andere dat de gemeente Leiden zichzelf positioneert als voorbeeldfunctie op het gebied van dierenwelzijn, het stimuleren van bewustwording en kennis, erkenning van de eigen waarde van het dier en daarmee verbonden de expliciete eis om dierenwelzijnsbelangen af te wegen tegen conflicterende belangen. De uitgangspunten zorgen nu voor een aantal nieuwe beleidsvoornemens waaronder onderzoek naar vleermuisvriendelijke LED-verlichting, een protocol voor de opvang van zwerfdieren, aandacht voor dierenmishandeling als signaal voor huiselijk geweld en een vegetarische dag.

De Partij voor de Dieren had op sommige punten graag meer ambitie gezien. Onder andere het voornemen voor maar één vegetarische dag in plaats van meerdere dagen. Lees meer over de nota op http://leiden.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/6990/dierenwelzijnsnota-flinke-stap-vooruit.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Amsterdam wil stadslandbouw snel naar hoger plan tillen

De Partij voor de Dieren Amsterdam wil stadslandbouw snel naar een hoger plan tillen. De fractie dient vandaag een voorste...

Lees verder

Ganzenakkoord: dweilen met de kraan open

Als het aan het Ganzenakkoord ligt, een overeenkomst tussen zes ledenorganisaties, LTO en de provincies, zullen de komende...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief