Na vragen Partij voor de Dieren: verkoop­leeftijd huis­dieren mogelijk omhoog


6 mei 2009

Minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA) gaat bekijken op welke leeftijd dieren zoals honden en konijnen van hun moeder mogen worden gescheiden. Dat heeft Verburg laten weten in antwoord op Kamervragen van de Partij voor de Dieren.

PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand had aan de bel getrokken, omdat konijnen nu mogen worden gescheiden van hun moeder om te worden verkocht als zij vier weken oud zijn. Dan zijn de konijnenjongen echter nog afhankelijk van moedermelk, stelt Ouwehand. Als zij die niet krijgen, kunnen ze ziek worden. Ouwehand vindt dat de leeftijd waarop dieren mogen worden verkocht, omhoog moet.

Verburg stelt in een reactie dat zij zal laten bezien wat de beste minimumleeftijd is waarop dieren van hun moeder mogen worden gescheiden. Tegelijkertijd zegt ze dat handelaren nu ook al moeten vaststellen of een dier oud genoeg is om zonder gezondheidsrisico's te worden verkocht. Ook de koper van een huisdier moet zich goed informeren.

Honden en katten mogen nu worden verkocht als zij zeven weken oud zijn.

Bron: Novum

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren geeft aandelen uit in kader Europese verkiezingen

Amsterdam 5 mei 2009- De Partij voor de Dieren geeft aandelen uit van 1000, 500, 250, 100, 50 en 25 euro in het kader van de ...

Lees verder

Verkoop levende vlinders Moederdag afgeblazen na kritiek Partij voor de Dieren, Vlinderstichting en Dierenbescherming

De verkoop van levende vlinders als Moederdagcadeau bij een vestiging van tuincentrum Intratuin gaat niet door. De Intratuin-...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief