Meer vlees­vrije producten in over­heids­kantine


26 oktober 2011

Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken belooft dat hij wil zorgen voor een voldoende aanbod vleesloze producten in bedrijfsrestaurants van de overheid. Dat heeft hij gezegd in antwoord op schriftelijke Kamervragen van Marianne Thieme.

In de vragen stelde Marianne Thieme voor een standaard vegetarische dag in te voeren in de overheidskantines, waaronder op dierendag. “Volgens het kabinetsstandpunt is vlees het meest milieuvervuilende onderdeel van het menu, het zou een goed voorbeeld zijn van het bestuur om het eten van vegetarische gerechten aan te moedigen. Dierendag zou zich daar uitstekend voor lenen,” zo stelde Marianne Thieme in haar vragen.

Minister Donner voelt niets voor een vleesloze Dierendag in de kantines van de overheid: “Nee. Ik ben van mening dat het een persoonlijke keuze moet zijn of men wel of geen vlees eet. Ik wil ervoor zorgen dat er voldoende aanbod aan vleesloze producten is, het hele jaar door, ook als het geen dierendag is.”

Gerelateerd nieuws

Laag btw-tarief voor zonnepanelen!

De Partij voor de Dieren wil dat het BTW-tarief voor zonnepanelen wordt verlaagd van 19 % naar 6%. Daarmee steunt de parti...

Lees verder

Totaalverbod op boren naar schaliegas

Het boren naar schaliegas moet overal in Nederland verboden worden. Dat vindt de Partij voor de Dieren. Esther Ouwehand we...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief