Marianne Thieme wint publieks­prijs Beste Webpo­li­ticus


10 september 2012

Lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme is vandaag door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot Beste Webpoliticus van 2012. Volgens de jury maakt de Partij voor de Dieren haar multimediale imago “dubbel en dwars” waar.

Marianne Thieme: “Het internet biedt niet alleen de mogelijk om rechtsreeks in persoonlijk contact te komen met veel kiezers, maar ook om mensen op grote schaal idealen te laten delen. Dialoog op social media brengt Nederland niet alleen verder, het houdt de politicus ook scherp.”

De Partij voor de Dieren benut de volle bandbreedte aan mogelijkheden op het internet. De partij is actief via social media zoals Twitter, Facebook, Google+, Linkedin en Hyves, maar ook via weblogs, een multimediale website en een app. In juni presenteerde de Partij voor de Dieren het eerste multimediale partijprogramma ter wereld, dat met behulp van QR codes en hyperlinks voorzien is van koppelingen naar een groot aantal beeldfragmenten, rapporten en achtergrondartikelen die tijdens het lezen te raadplegen zijn via smartphone, computer of tablet. Marianne Thieme twittert tijdens de verkiezingscampagne 100 redenen om voor de Partij voor de Dieren te stemmen.

De organisatie Beste Webpoliticus reikt sinds 2006 prijzen uit aan politici die in aanloop naar verkiezingen het beste campagne voeren via internet. Het Nederlands publiek speelt een belangrijke rol bij de toewijzing van deze prijzen.

Gerelateerd nieuws

Marianne Thieme verklaart Noordzee tot zeereservaat

Marianne Thieme verklaarde zondag 9 september de Noordzee tot beschermd gebied. Thieme ageerde met deze actie tegen het VV...

Lees verder

Esther Ouwehand op zoek naar een outfit met een eerlijk verhaal

Esther Ouwehand is samen met StoereVrouwen op jacht geweest naar Fair Fashion in Den Haag. StoereVrouwen strijden tegen de ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief