Esther Ouwehand op zoek naar een outfit met een eerlijk verhaal


10 september 2012

Esther Ouwehand is samen met StoereVrouwen op jacht geweest naar Fair Fashion in Den Haag. StoereVrouwen strijden tegen de misstanden en vervuiling in de kledingindustrie. Fair fashion en vooral ook tweedehands kleding kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Samen gingen ze op zoek naar een outfit met een eerlijk verhaal voor Prinsjesdag - en dat is gelukt.

Fair Fashion shoppen met StoereVrouwen en Esther Ouwehand from StoereVrouwen on Vimeo.


Esther Ouwehand onderstreept graag dat tweedehandskleding duurzaam, eerlijk én mooi kan zijn. Daarom heeft ze het koopleger van StoereVrouwen benaderd om mee te gaan winkelen naar tweedehands kleding. StoereVrouwen winkelen wereldverbeterend en doen bewust hun aankopen. Kirsten Oosterbroek, generaal van het koopleger: ‘Het grootste gedeelte van de kleding dat in de Nederlandse winkels hangt is niet ‘eerlijk’ geproduceerd. Op zoek gaan naar eerlijke kleding is niet altijd gemakkelijk, maar het kan wél, en als consument heb je meer macht dan je denkt!’.

Esther is tevreden met haar tweedehands outfit voor Prinsjesdag. ‘Super dat de StoereVrouwen eerlijke mode verder op weg helpen. In de huidige kledingindustrie zijn de omstandigheden vaak mensonterend slecht. Ik maak me sterk voor tweedehands, vintage, eerlijke en duurzame kwaliteitsproducten’, aldus Esther. Om ‘fair’ te shoppen is het de kunst om niet met alle modewinden mee te waaien, maar liever op zoek te gaan naar kleding die lang meegaat en tijdloos is.

Wij zijn tegen:

Gerelateerd nieuws

Marianne Thieme wint publieksprijs Beste Webpoliticus

Lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme is vandaag door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot Beste We...

Lees verder

Partij voor de Dieren sponsort zondagamateurs vvAPWC

vvAPWC in Amersfoort is de eerste voetbalclub van Nederland die gesponsord is door een politieke partij. In de speurtocht na...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief