Marianne Thieme spreekt zaterdag op TTIP-mani­fes­tatie Amsterdam


27 mei 2016

Marianne Thieme zal zaterdag in Amsterdam TTIP en CETA symbolisch ten grave dragen. Met deze feestelijke gebeurtenis protesteert de PvdD-fractievoorzitter tegen de omstreden vrijhandelsverdragen met de VS en Canada. De actie in Amsterdam is onderdeel van de landelijke TTIP-actiedag.

Op zaterdag 28 mei organiseert Milieudefensie op 17 locaties door heel Nederland protestacties tegen TTIP en CETA. Deze omstreden vrijhandelsverdragen zijn een bedreiging voor de democratie, dierenwelzijn milieu en volksgezondheid. Daarom zal Marianne Thieme samen met andere politici en opinieleiders TTIP en CETA symbolisch begraven. De actie begint om 12:30 op het Beursplein in Amsterdam. Na een optocht over de Nieuwezijds Voorburgwal, Muntplein, Rokin, Damrak zal de actie op het Beursplein rond 14:15 afgesloten worden met een grafrede waarbij Marianne Thieme de, naar verwachting, honderden demonstranten toe zal spreken.

Thieme: “Steeds meer mensen zien in dat deze vrijhandelsakkoord ingrijpende gevolgen hebben voor onze samenleving en een bedreiging vormen voor onze democratie en onze standaarden ten aanzien van onder meer privacy, voedselveiligheid, milieu en dierenwelzijn. De regering kan het groeiend verzet niet langer negeren.

De Partij voor de Dieren neemt al geruime tijd het voortouw in het protest tegen TTIP en CETA. Zeker op het gebied van landbouw en voedsel zal deze overeenkomst verstrekkende gevolgen hebben voor milieu, dierenwelzijn, volksgezondheid en de keuzevrijheid van consumenten. De harmonisering van productstandaarden en veiligheidsvoorschriften binnen deze vrijhandelsverdragen zal er toe leiden dat de Europese standaarden voor onder andere milieu en dierenwelzijn omlaag gehaald zullen worden. De PvdD roept het kabinet op de onderhandelingen over TTIP te staken en de inwerkingtreding van CETA ongedaan te maken.

Voor meer informatie over de TTIP-acties op 28 mei zie www.ttipactiedag.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief