Vrij­han­dels­ver­dragen TTIP en CETA fees­telijk ten grave gedragen


30 mei 2016

Duizend mensen, waaronder veel leden van de Partij voor de Dieren en fractievoorzitter Johnas van Lammeren van de Amsterdamse gemeenteraadsfractie van de PvdD, hebben afgelopen zaterdag in Amsterdam de vrijhandelsverdragen TTIP en CETA symbolisch ten grave gedragen. De feestelijke begrafenis van TTIP en CETA was een protestactie tegen de omstreden handelsverdragen die een bedreiging voor de democratie, dierenwelzijn, milieu en volksgezondheid zijn.

Veel PvdD leden kwamen naar de actie tegen TTIP en CETA in Amsterdam

Nadat de feestelijke begrafenisstoet, die door het cenrum van Amsterdam trok, terugkeerde op het Beursplein, sprak onder andere fractievoorzitter Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren Amsterdam de menigte toe: “Multinationals krijgen elke dag meer te zeggen over ons voedsel, onze lucht en ons water. Dat moet stoppen: weg met TTIP en weg met CETA”.
Bekijk de speech van Johnas van Lammeren terug op onze facebook. De actie in Amsterdam was onderdeel van de landelijke TTIP-actiedag: een initiatief van Milieudefensie.

De Partij voor de Dieren neemt al geruime tijd het voortouw in het protest tegen TTIP en CETA, de handelsvragen tussen Europa en Amerika en Canada. Zeker op het gebied van landbouw en voedsel zal deze overeenkomst verstrekkende gevolgen hebben voor milieu, dierenwelzijn, volksgezondheid en de keuzevrijheid van consumenten. De harmonisering van productstandaarden en veiligheidsvoorschriften binnen deze vrijhandelsverdragen zal er toe leiden dat de Europese standaarden voor onder andere milieu en dierenwelzijn omlaag gehaald zullen worden. De Partij voor de Dieren roept het kabinet op de onderhandelingen over TTIP te staken en de inwerkingtreding van CETA ongedaan te maken.

Lees hier meer over hoe de Partij voor de Dieren over vrijhandelsvragen als TTIP en CETA denkt en wat de partij al gedaan heeft om de handelsvragen van tafel te krijgen.

Johnas van Lammeren, Amsterdamse fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, tijdens het ten grave dragen van TTIP en CETA


Johnas van Lammeren spreekt menigte toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief