Marianne Thieme rondt succes­volle lezin­gen­tournee Australië af


27 mei 2016

Zo’n 2000 mensen hebben de afgelopen weken een van de tien lezingen van Marianne Thieme in Australië bijgewoond. Op uitnodiging van de Australische dierenrechtenorganisatie Voiceless heeft de PvdD-partijleider een serie lezingen op universiteiten en advocatenkantoren gegeven over het aanjagen van het dierenrechtendebat en de politieke betekenis hiervan.

Als oprichter en partijleider van de Partij voor de Dieren heeft Thieme van 4 tot en met 17 mei een serie lezingen gegeven op universiteiten en advocatenkantoren, verspreid over heel Australië. De 2000 bezoekers, veelal jonge studenten, hebben Thieme horen spreken over de rol van de Partij voor de Dieren in het aanjagen van het debat over dierenrechten binnen en buiten Nederland. Onder de gasten bevonden zich ook prominenten als filosoof Peter Singer, filantroop en oud-bankier Philip Wollen en winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur John M. Coetzee.

De 2016 Voiceless Animal Law Lecture Series is georganiseerd door de Australische dierenrechtenorganisatie Voiceless die dit jaar Marianne Thieme, prominente stem en pionier van de wereldwijde politieke dierenrechtenbeweging, hadden uitgenodigd als kernspreker. Met de serie lezingen vraagt Voiceless aandacht voor dierenrechten en dierenwelzijn als thema voor de landelijke verkiezingen die op 2 juli plaatsvinden in Australië.

Marianne Thieme heeft tijdens haar bezoek aan Australië gesproken met diverse leden van de Animal Justice Party. Deze Australische partij voor de dieren is op dit moment met 1 zetel vertegenwoordigd in de senaat van de Australische staat New South Wales.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief