Marianne Thieme opent konij­nen­opvang in Andijk


29 mei 2009

Onder grote belangstelling is vanmorgen konijnenopvangcentrum BunnyKaj in Andijk geopend. De kleinschalige opvang biedt plaats aan tamme konijnen die gedumpt zijn door hun eigenaren. Een zeer noodzakelijk initiatief aangezien jaarlijks talloze afgedankte konijnen worden losgelaten in de vrije natuur en reguliere asielen de dieren vaak niet opnemen.

Enkele tientallen belangstellenden waren vanmorgen naar de boerderij van Charlie Koeleman in Andijk gekomen om de feestelijke opening van BunnyKaj bij te wonen. Met het ophangen van het naambord verklaarde Marianne Thieme het centrum officieel voor geopend.

Het tamme konijn is een populaire diersoort in Nederland en te koop in diverse dierenwinkels en tuincentra. Katten en honden zijn als de nood hoog is welkom in dierenasielen, maar er zijn maar weinig reguliere asielen die konijnen opvangen. Charlie Koeleman trekt zich het lot van de talloze konijnen die gedumpt worden in de natuur al jaren aan. Toen onlangs een groot aantal konijnen geruimd werd nadat ze achtergelaten waren in een lokaal weitje was voor haar de maat vol. Ze besloot een opvangcentrum op te zetten. Met het centrum hoopt zij niet alleen de konijnen op te vangen, maar mensen ook bewust te maken van de zorg die ze nodig hebben. Zo zijn konijnen sociale dieren en horen ze niet alleen te leven. En natuurlijk moeten ze meer ruimte te krijgen dan de vetmesthokjes die uit het verleden stammen maar nog steeds te koop zijn.

Voor de meeste konijnen die bij BunnyKaj binnenkomen wordt een nieuw huis gezocht. Bij de herplaatsing wordt gebruik gemaakt van een bekend netwerk dat door de konijnenopvang BunnyBin in Ermelo is gestart. De te herplaatsen dieren in Andijk komen zowel op de eigen website als die van BunnyBin.
www.bunnykaj.org / www.bunnybin.nl

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief