Van Raan naar ronde­ta­fel­ge­sprek over duur­zaamheid in onderwijs


29 november 2017

Op uitnodiging van prinses Irene van Lippe-Biesterfeld schuift Kamerlid Lammert van Raad donderdag aan bij het rondetafelgesprek over duurzaamheid in het onderwijs. De bijeenkomst in het Museum Beelden aan Zee is georganiseerd door Stichting NatuurCollege, waarvan de prinses oprichter en voorzitter is, en door de Time is Now Foundation.

Een duurzame samenleving begint op school. Daarom vindt de Partij voor de Dieren dat duurzaamheid een integraal onderdeel moet worden van het lespakket. De fractie diende daar in 2014 een motie voor in die met een ruime Kamermeerderheid werd aangenomen.
In april 2016 nam de PvdD het initiatief tot een hoorzitting over duurzaamheid in het onderwijs. Uit dit overleg tussen maatschappelijke organisaties, onderzoekers en ondernemers kwam naar voren dat de vraag vanuit het onderwijs en het aanbod van duurzame initiatieven onvoldoende aansluiten. Dat was voor de PvdD aanleiding een motie in te dienen waarin de regering gevraagd werd deze verbinding te verbeteren en haar coördinerende, regisserende rol op te pakken.

Van Raan: “Er moeten nog flinke slagen gemaakt worden wil duurzaamheid een integraal onderdeel van het onderwijs vormen. Ik juich daarom het initiatief van NatuurCollege en Time is Now tot dit rondetafelgesprek van harte toe.”

Het gesprek vindt donderdagavond 30 november plaats in het Museum Beelden aan Zee in Den Haag. Andere deelnemers zijn Unesco, Eco-Schools, Leren Voor Morgen, Natuurwijs, EduChange, NIVOZ, Bureau Kadans, Iona Stiching, DAREL, Philips, Triodos Bank, D66 en PvdA.

Gerelateerd nieuws

PvdD met 1 zetel gekozen in Leeuwarden en Westerwolde  

De Partij voor de Dieren heeft een zetel behaald in de gemeente Leeuwarden en Westerwolde bij de vervroegde gemeenteraadsverk...

Lees verder

Beerput Nederland: onderste steen moet boven

Kamerlid Frank Wassenberg heeft, samen met GroenLinks, een debat aangevraagd over de documentaire Beerput Nederland. Daarin i...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief