PvdD met 1 zetel gekozen in Leeu­warden en Wester­wolde  


23 november 2017

De Partij voor de Dieren heeft een zetel behaald in de gemeente Leeuwarden en Westerwolde bij de vervroegde gemeenteraadsverkiezingen van 22 november. Daarmee is de partij voor het eerst vertegenwoordigd in Leeuwarden en heeft ze haar zetel uit de gemeente Vlagtwedde, dat nu samen met Bellingwedde de gemeente Westerwolde vormt, behouden.

De vervroegde gemeenteraadsverkiezingen vonden plaats in het kader van de gemeentelijke herindeling. Met 1573 stemmen behaalde de partij ruim een zetel in Leeuwarden. In Westerworlde behaalde de partij met 624 stemmen op een haar na geen tweede zetel.

De Partij voor de Dieren gaat na de mooie uitslag in Leeuwarden en Westerwolde vol vertrouwen de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar in. Op 21 maart 2018 doet de Partij voor de Dieren mee aan de verkiezingen in vijftien gemeenten: in tien gemeenten waar de partij nu al vertegenwoordigd is en in vijf nieuwe gemeenten, namelijk Alkmaar, Almere, Heerlen, Nijmegen en Zaanstad. In november 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen plaats.

Gerelateerd nieuws

Verkiezingsprogramma en kandidatenlijsten vastgesteld op congres

De Partij voor de Dieren doet in maart 2018 in vijftien gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeenten waar voo...

Lees verder

Van Raan naar rondetafelgesprek over duurzaamheid in onderwijs

Op uitnodiging van prinses Irene van Lippe-Biesterfeld schuift Kamerlid Lammert van Raad donderdag aan bij het rondetafelgesp...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief