Marianne Thieme jurylid van 'Variatie op de Kaart'


28 september 2011

Marianne Thieme is vandaag jurylid van de verkiezing ‘Variatiegerecht van het jaar’ in restaurant De Librije in Zwolle. De verkiezingen zijn bedoeld om te laten zien hoe lekker vegetarisch eten is en om mensen te verleiden vaker voor vegetarisch te kiezen. Marianne Thieme: “Lekkerder eten, zonder vlees. Het kan goed en hopelijk verlekkeren we vandaag mensen om ook eens voor het diervriendelijke alternatief te kiezen.”

De afgelopen maand hebben bijna honderd chefkoks in Nederland de workshop ‘Variatie op de Kaart’ gevolgd, waarin inspiratie en kennis over het vegetarisch koken werd behandeld. Vijf chefkoks zijn er nog over, die vandaag aan de juryleden hun gerechten serveren. Na het proeven en beoordelen van de gerechten gaat de winnaar van 2011 naar huis met de titel ‘Variatiegerecht van het jaar’ en krijgt de winnaar een stageweek aangeboden bij jurylid en chefkok van De Librije Jonnie Boer.

Marianne Thieme was vorig jaar al supporter van ‘Variatie op de Kaart’. De Partij voor de Dieren is al jarig bezig om vegetarisch eten te promoten. Binnen de Tweede Kamer is met succes aangedrongen op (meer) vegetarische producten in het Kamerrestaurant. Daarnaast heeft de Partij voor de Dieren al meerdere ‘Meat Free Monday’ avonden georganiseerd en worden er vegetarische of veganistische diners georganiseerd tijdens ‘Meat The Truth’ filmavonden.

Kijk voor de finalisten op http://www.variatieopdekaart.nl/variatiegerecht-van-het-jaar/

Gerelateerd nieuws

Ganzenvergassing per 1 oktober van de baan

Meer dan 10.000 e-mails zijn in V-formatie binnengevlogen in de e-mailboxen van de landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer...

Lees verder

Dr Rainer Froese: EU houdt visbestanden op rand van instorting

Europa denkt graag dat zij vooroploopt in duurzaamheid, maar het tegendeel is het geval: Europees visserijbeleid heeft gezo...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief