Marianne Thieme jurylid van 'Variatie op de Kaart'


28 september 2011

Marianne Thieme is vandaag jurylid van de verkiezing ‘Variatiegerecht van het jaar’ in restaurant De Librije in Zwolle. De verkiezingen zijn bedoeld om te laten zien hoe lekker vegetarisch eten is en om mensen te verleiden vaker voor vegetarisch te kiezen. Marianne Thieme: “Lekkerder eten, zonder vlees. Het kan goed en hopelijk verlekkeren we vandaag mensen om ook eens voor het diervriendelijke alternatief te kiezen.”

De afgelopen maand hebben bijna honderd chefkoks in Nederland de workshop ‘Variatie op de Kaart’ gevolgd, waarin inspiratie en kennis over het vegetarisch koken werd behandeld. Vijf chefkoks zijn er nog over, die vandaag aan de juryleden hun gerechten serveren. Na het proeven en beoordelen van de gerechten gaat de winnaar van 2011 naar huis met de titel ‘Variatiegerecht van het jaar’ en krijgt de winnaar een stageweek aangeboden bij jurylid en chefkok van De Librije Jonnie Boer.

Marianne Thieme was vorig jaar al supporter van ‘Variatie op de Kaart’. De Partij voor de Dieren is al jarig bezig om vegetarisch eten te promoten. Binnen de Tweede Kamer is met succes aangedrongen op (meer) vegetarische producten in het Kamerrestaurant. Daarnaast heeft de Partij voor de Dieren al meerdere ‘Meat Free Monday’ avonden georganiseerd en worden er vegetarische of veganistische diners georganiseerd tijdens ‘Meat The Truth’ filmavonden.

Kijk voor de finalisten op http://www.variatieopdekaart.nl/variatiegerecht-van-het-jaar/

Wij zijn tegen:

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief