Limburg laat dieren aan hun lot over


29 augustus 2003
Help het Centrum voor Wilde Dieren in Sittard
Dieren in het wild in Limburg die opvang en verzorging nodig hebben omdat ze gewond zijn geraakt of gedumpt zijn, kunnen al vier jaar terecht bij het Hulpcentum voor Wilde Dieren. Tot voor kort, want na een inval van de AID op 25 juli, zie het er somber uit voor de dieren in het centrum en voor de mensen die zich daar al meer dan vier jaar vrijwillig en volledig afhankelijk van donaties voor inzetten.
Vergunningen om dieren langer dan 12 uur te houden zouden niet in orde zijn. Hoewel de gemeente het Hulpcentrum al vier jaar gedoogt, is het nu kennelijk ineens tijd om in te grijpen en de medewerkers onder druk te zetten.
De PvdD vindt dat de gemeente Sittard-Geleen haar verantwoordelijkheid moet nemen en de middelen ter beschikking dient te stellen om te zorgen dat het Hulpcentrum voor Wilde Dieren de benodigde vergunningen krijgt en de middelen om de veiligheid van het centrum te waarborgen.
De gewonde dieren dreigen nu aan hun lot overgelaten te worden omdat de (lokale) overheid zich niet verantwoordelijk voelt voor dieren in het wild. Dieren die notabene doormensen in de problemen komen door zwerfvuil, het verstrikt raken in visnetten en omdat ze slachtoffer worden van het verkeer of het milieu.
Een aangereden zwaan mag van burgemeester Dijkstra van Sittard/Geleen gewoon creperen langs de kant van de weg. Een gedumpte papegaai kan naar opvang fluiten.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief