Levende dieren regel­matig geslacht­offerd in militaire trai­ningen: PvdD dringt aan op vervanging


5 september 2005

Naar aanleiding van de protestbrief van de Partij voor de Dieren over het doden van konijnen tijdens een overlevingsoefening van militairen in de Ardennen, schrijft minister Kamp van Defensie dat zich hierbij ‘geen onregelmatigheden hebben voorgedaan’. Dit hebben althans de militairen verklaard die aan het doden van de konijnen hebben meegedaan.

Volgens Kamp hebben de militairen tijdens de oefening eerst een theorieles over het slachten van ‘levende have’ gekregen, waarna ze de zojuist ontvangen instructie zelf in praktijk moesten brengen.

De Partij voor de Dieren meent dat het antwoord van Kamp duidelijk aantoont dat onzorgvuldig wordt omgegaan met het doden van dieren. De partij acht het ontoelaatbaar dat mensen na een enkele theorieles zelf dieren moeten gaan doden.

De Partij voor de Dieren dringt er daarom bij de minister op aan het doden van levende dieren te vervangen door een langdurige training op namaakdieren.

Gerelateerd nieuws

PvdD woedend over besluit Veerman ophokplicht voor scharrelkippen

De Partij voor de Dieren is geschokt over het besluit van minister Veerman om scharrelkippen verplicht te laten ophokken. Dit...

Lees verder

Lege sokkel wordt symbool voor bedreiging Sneeuwvlokje

Amsterdam, 8 september 2005 - Nadat deze zomer tot viermaal toe met grof geweld het standbeeld van het witte zwijntje Sneeuwv...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief