Koffeman vraagt hoof­de­lijke stemming wets­voorstel verdoofd slachten


12 juni 2012

In de Eerste Kamer heeft senator Niko Koffeman een hoofdelijke stemming aangevraagd over het wetsvoorstel dat het onverdoofd slachten verbiedt. Het wetsvoorstel dat in 2011 werd aangenomen door een ruime meerderheid in de Tweede Kamer, stuitte in de Eerste Kamer op aanzienlijk verzet.

Tot teleurstelling van initiatiefnemer Marianne Thieme gingen de senatoren van PvdA, VVD en D66 het inhoudelijk debat nauwelijks aan. Ook het aanbod van Thieme om het wetsvoorstel aan te passen om tegemoet te komen aan inhoudelijke bezwaren vanuit de senaat werd slechts door een minderheid omarmd.

Omdat de Partij voor de Dieren helderheid wil hebben over de stemverhoudingen bij andere partijen, moet in een hoofdelijke stemming duidelijk worden welke senatoren religie als voldoende legitimatie zien voor het laten voortbestaan van onnodig en vermijdbaar dierenleed. De stemming zal plaatsvinden op dinsdag 19 juni om 13.30 uur.

Gerelateerd nieuws

Debat onverdoofd ritueel slachten in de senaat

Dinsdag 12 juni spreekt de Eerste Kamer opnieuw over het initiatiefwetsvoorstel van Marianne Thieme voor een verbod op onve...

Lees verder

Geen vissers in zeereservaat!

De Partij voor de Dieren wil het mogelijk maken om vissers te weren uit beschermde natuurgebieden op de Noordzee. Een amen...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief