Kinderen en jongeren kiezen massaal Partij voor de Dieren


9 juni 2010

Als het aan basisscholieren ligt komt de Partij voor de Dieren na de verkiezingen met 21 zetels in de Tweede Kamer. De partij zou daarmee de derde partij van Nederland worden. Op 1336 basisscholen werden de kinderverkiezingen gehouden en meer dan 27.000 kinderen uit groep 7 en 8 brachten hun stem uit.

Ook bij de scholierenverkiezingen scoorde de Partij voor de Dieren goed. Ruim 90.000 middelbare scholieren brachten afgelopen week hun stem uit en als het aan de jongeren ligt krijgt de Partij voor de Dieren 7 zetels in de Tweede Kamer. Dat is een stijging van 1 zetel ten opzichte van de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2006.

De uitslag geeft een belangrijk signaal af dat kinderen en jongeren dieren, natuur en milieu erg belangrijk vinden. Met deze uitslag gaan we een hoopvolle, duurzame toekomst tegemoet!

Gerelateerd nieuws

Nieuw boek: Meat the Truth

De Nicolaas G. Pierson Foundation heeft een Engelstalige bundle ‘Meat the Truth, Essays on Livestock Production, Sustainab...

Lees verder

Esther Ouwehand genomineerd als Groenste Politicus

Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, is door Natuurmonumenten genomineerd als Groenste Politicus...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief