Nieuw boek: Meat the Truth


8 juni 2010

De Nicolaas G. Pierson Foundation heeft een Engelstalige bundle ‘Meat the Truth, Essays on Livestock Production, Sustainability and Climate Change’ uitgebracht. Het boek Meat The Truth vormt het vervolg op de gelijknamige documentaire die in 2008 in Londen gepresenteerd werd en inmiddels in 13 taalversies en 16 landen beschikbaar is. Meat the Truth was de eerste klimaatfilm waarin het verband tussen de veehouderij en de uitstoot van broeikasgassen werd belicht.

In de bundel Meat the Truth, Essays on Livestock Production, Sustainability and Climate Change komen tal van wetenschappers aan het woord, zoals Geoff Russell, John Powles, Elke Stehfest, Daniëlle Nierenberg, Barry Brook en Harry Aiking. Ook de wetenschappers van Wageningen UR die de conclusies van Meat the Truth doorrekenden op verzoek van minister Verburg en Marianne Thieme leverden een bijdrage aan het boek. Daarnaast leverden opinieleiders als Mark Bittman (New York Times), Tobias Leenaert (EVA) en Dirk Jan Verdonk een bijdrage aan het boek.

De Engelstalige versie van de documentaire is als DVD-bijlage aan het boek toegevoegd. Meat the Truth markeert de omslag in denken die plaatsvindt ten opzichte van de productie van dierlijke eiwitten. Repte Al Gore in An Inconvenient Truth met geen woord over de veehouderij, inmiddels is hij vurig pleitbezorger van vleesvermindering, evenals Herman Wijffels en de 700 wetenschappers die het pleidooi voor een duurzame veeteelt ondertekenden op initiatief van Roos Vonk.

Het boek Meat the Truth kopen? Dat kan via www.ngpf.nl

Gerelateerd nieuws

Eén miljoen Metrolezers opgeroepen te kiezen voor duurzaamheid en mededogen

Op de laatste dag voor de verkiezingen heeft de Partij voor de Dieren met steun van een gulle sponsor een outsert van vier pa...

Lees verder

Kinderen en jongeren kiezen massaal Partij voor de Dieren

Als het aan basisscholieren ligt komt de Partij voor de Dieren na de verkiezingen met 21 zetels in de Tweede Kamer. De part...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief